Wednesday, December 8, 2010

Ade Sesape Bajunye Terkene Pen...??? Meh Saye Tolong...

Kelmarin mase dok kemas-kemas umah, saye rase cam nak cuci sume sarung sofa kat ruang tamu umah saye ni sbb dah kepam yang amat. Mane tak kepam, Zuhair suke sangat melompat-lompat atas sofa, pastu betenggek plak kat atas arm rest. Mase nak bukak sarung sofa, baru saye perasan sarung kusyen kesayangan saye dah diconteng oleh Zuhair dengan pen. Kalau ikutkan ati rase nak jentik-jentik je tangan si Zuhair tu, tapi sabau jelah. Nasib baek saye ade bli 1 bende ni, bleh ilangkan kotoran-kotoran degil dan jugak kesan pen.
Kalau ade sesape bajunye terkene pen dan sayang nak buang baju tu pon bleh gune bende ni, meh sini saye tolong...tolong ape...??? tolong bagi tau ajeeeee, ngeh ngeh ngeh ngeh...
.
.
.
.
.
Nilah kawasan yang Zuhair dah conteng tu
.
.
.
.
.
Nilah bende yang saye beli tu, Clorox Bleach Pen...Sebenanye Clorox Bleach Pen ni dah lame ade dalam pasaran, maybe ade yang tak tau akan kewujudan Clorox Bleach Pen ni. Kat mane-mane pon ade jual, baek kat Giant, Tesco, Carrefour dan pasaraye2 yang ade kat Mesia ni. Kat kedai runcit saye tak pasti plak ade jual ke tidak...Kepade sesape yang ade anak yang sangat suke main pen, Clorox Bleach Pen ni sangat-sangatlah diperlukan...
.
.
.
.
.
Clorox Bleach Pen ni ade 2 muncung, 1 muncungnye agak kasar dan bergerigi lembut. Bleh digunekan sebagai berus untuk menyental kotoran-kotoran yang agak degil...
1 lagi muncungnye halus macam pen. Tapi saye lagi suke gune yang muncung kasar dan bergerigi tu sbb kotoran cepat ilang....
.
.
.
.
.
Care menggunekannye, sapu pade bahagian yang kotor dan sental seberape lame yang kite suke sampai kotoran ilang. Bile kotoran dah ilang, cuci macam biase samade cucian tangan atau cuci gune mesin basuh...Dan keringkan macam biase. Bile dah kering, tengoklah hasilnye...
.
.
.
.
.
Taaaraaaaaaaaa.........!!!!!
Kesan pen tadi dah ilang....^_^
So, ape tunggu lagi....pegilah carik Clorox Bleach Pen ni dengan segera kalau ade sesape yang bajunye atau ape saje yang terkene kesan pen...
Selamat Mencube!!!





2 comments:

  1. mesti beli! mesti carik sampai jumpa! sesuai lah utk rumah yg ada anak kecik kan kan kan? =)

    ReplyDelete
  2. mamasue - ye btol....n thanx for coming...;)

    ReplyDelete