Tuesday, February 22, 2011

Zuhair dan Si Belalang...

Ahad yang lepas saye dan husband bawak Zuhair jalan-jalan ke One Utama sebab dah tak tau nak kemane lagi...Mase tengah usha-usha kasut sport untuk Zuhair kat Parkson, tibe-tibe si Haziq aka Belalang, rancangan kanak-kanak kat astro tu muncul depan kami bertiga sambil tengok-tengok kasut jugak.Then Haziq dok usha-usha Zuhair yang tengah main kat situ plak...Pastu Zuhair pon tegur si Haziq walaupon die tak kenal sape sebenarnye Haziq tu, Zuhair perkenalkan name die dan salam dengan Haziq. Haziq pon peramah, nak layan Zuhair plak tu... Bile saye nak ambik gamba Zuhair dengan Haziq, dengan pantas si Haziq peluk Zuhair dan terus, KLIK...dan inilah hasilnyeee....^_^
Sesaje ambik gamba Zuhair dengan Haziq, mane tau...mudah-mudahan aura Haziq melekat kat Zuhair plak... Amin... Hehehehe

Sunday, February 20, 2011

My Red Velvet Cake & Sewing Class

Sabtu lepas saye ke rumah kawan saye Ainul, di Kem TUDM Subang sebab ade sewing class bersame Kak Aida selaku cikgu yang mengajar kami pade hari tersebut bersame rojak beliau, Ainul selaku tuan rumah yg menyediekan tempat dan bihun goreng, Kak Nina the super senior student bawak cream puff dan otak-otak kempas serta Kak Jami yang senior student jugak bersame pengat pisangnye. Saye memang tak tau nak bwk pot luck ape ke rumah Ainul, tibe-tibe Ainul request suro saye buat red velvet cake dan bawak ke sane...Red velvet pon red velvet lah, janji sume orang kenyang dan happy...^_^
.
.
.
.
.
Inilah red velvet cake saye, kali ni saye buat 2 lapis supaye nampak tinggi sikit daripade yang mule-mule saye buat dulu...Tapi seperti biaselah, bab decoration cake memang hancuuuurrrrr...Cream cheese saye sepok je atas kek tu, gile punye malas...huhuhu
.
.
.
.
.
Sebelom class bermule, posing duluuuuuuu. Yo poyo je pegang kain, pade hal kain Ainul...:p Yang sebelah saye tulah Ainul, diikuti dengan Kak Nina, "Teacher's of the day" Kak Aida, dan yang tudung oren tu Kak Jami. Kak Aida ajar kami buat grab bag yang sangat chomel...(" ,)
.
.
.
.
.
Bersame Ainul si tuan umah, berganding bahu memotong kain masing-masing...Time kasih banyak-banyak kat tuan umah yang bukan saje menyediekan tempat dan bihun goreng, malah menyediekan mesin jait yg serbe canggih, bekalan elektrik yang mencukupi, tools utk menjait, toys untuk anak-anak kami melepaskan geram bile kami sibuk menjait terutame sekali si Zuhair...:p dan tak lupe jugak 2 bijik butang besar yang tuan umah bagi kat saye untuk tampal kat bag saye tu nanti. Jugak kepade Kak Aida yang sudi mengajar kami menjait grab bag, siap supply kain kat saye plak tu...TQVM
.
.
.
.
.

Kak Nina dan Kak Jami "the supa dupa senior student" yang sentiase menceriakan suasane majlis...Sepanjang ari kitorg dok tergelak aje sambil buat kje masing-masing...
.
.
.
.
.

Lebih kurang macam nilah bag kami bile dah siap nanti...Bag saye tak siap lagi sebab asek dok tergelak je mase kat dalam class. Terpakselah bawak balik dan jadikan sebagai homework...Dah siap bag tu nanti saye masukkan kat entry baru yek...
.
.
.
TaaTaaaaaaa...>_0

Sunday, February 6, 2011

Bertudung Shawl

Dah lame btol saye tak bertudung shawl sejak 2 menjak wujudnye tudung Lycra Awning. Dah tak ingat bile kali terakhir saye pakai tudung berlilit-lilit macam ni. Bukannye ape, pakai tudung lycra awning ni senang dan cepat kalau nak kluar kemane-mane. Lagipon saye selalu sakit kepale kalau bertudung lilit atau tudung bawal. Bile pakai tudung lycra awning ni kurang sikit sakit kepale, maybe sebab material lycra yang agak ringan dan sejuk menyebabkan saye rase kurang sakit kepale. Saye jugak memiliki bentuk muke yang agak bulat, so saye tak berape confident kalau nak bertudung shawl ni.
.
.
.
TETAPIIIIII
.
.
.
Tetibe je saye sudah terbekenan dengan 1 shawl ni mase gi jalan-jalan kat Jusco Setiawangsa ari tu...Shawl ni ade 2 lapisan kain, lapisan pertame adelah kain chiffon kaler ijau dan lapisan kedue plak crochet kaler itam. Bile digabungkan chiffon dan crochet tersebut, saye rase shawl ni sangat cantek, sebab tu saye beli tanpe memikirkan masalah sakit kepale dan bentuk muke saye yang bulat tu. Nak melawa punye pasal la katekan...:p Shawl ni ade banyak kaler sebenanye, dan hagenye pon tak mahal mane...Setakat RM23.90 saye rase ramai yang boleh beli shawl ni...;)
.
.
.
Naseb baek ade sarung tudung syria yang boleh matching dengan shawl ni, barulah nmpk menonjol hair band saye yang hover itew...hihihihi ^_^
.
.
.
Oh ye, hair band saye yang lip lap lip lap ala-ala lampu otromen tu beli kat butik Forever 21 kat 1 Utama...pon tak mahal gak, RM15 ajew...
.
.
.
Kalau ade sesape yang bekenan dengan shawl dan hair band saye ni, gilah carik cecepat seblom orang lain merembat...
.
.
.
::SELAMAT MENYOPPENG::