Sunday, February 20, 2011

My Red Velvet Cake & Sewing Class

Sabtu lepas saye ke rumah kawan saye Ainul, di Kem TUDM Subang sebab ade sewing class bersame Kak Aida selaku cikgu yang mengajar kami pade hari tersebut bersame rojak beliau, Ainul selaku tuan rumah yg menyediekan tempat dan bihun goreng, Kak Nina the super senior student bawak cream puff dan otak-otak kempas serta Kak Jami yang senior student jugak bersame pengat pisangnye. Saye memang tak tau nak bwk pot luck ape ke rumah Ainul, tibe-tibe Ainul request suro saye buat red velvet cake dan bawak ke sane...Red velvet pon red velvet lah, janji sume orang kenyang dan happy...^_^
.
.
.
.
.
Inilah red velvet cake saye, kali ni saye buat 2 lapis supaye nampak tinggi sikit daripade yang mule-mule saye buat dulu...Tapi seperti biaselah, bab decoration cake memang hancuuuurrrrr...Cream cheese saye sepok je atas kek tu, gile punye malas...huhuhu
.
.
.
.
.
Sebelom class bermule, posing duluuuuuuu. Yo poyo je pegang kain, pade hal kain Ainul...:p Yang sebelah saye tulah Ainul, diikuti dengan Kak Nina, "Teacher's of the day" Kak Aida, dan yang tudung oren tu Kak Jami. Kak Aida ajar kami buat grab bag yang sangat chomel...(" ,)
.
.
.
.
.
Bersame Ainul si tuan umah, berganding bahu memotong kain masing-masing...Time kasih banyak-banyak kat tuan umah yang bukan saje menyediekan tempat dan bihun goreng, malah menyediekan mesin jait yg serbe canggih, bekalan elektrik yang mencukupi, tools utk menjait, toys untuk anak-anak kami melepaskan geram bile kami sibuk menjait terutame sekali si Zuhair...:p dan tak lupe jugak 2 bijik butang besar yang tuan umah bagi kat saye untuk tampal kat bag saye tu nanti. Jugak kepade Kak Aida yang sudi mengajar kami menjait grab bag, siap supply kain kat saye plak tu...TQVM
.
.
.
.
.

Kak Nina dan Kak Jami "the supa dupa senior student" yang sentiase menceriakan suasane majlis...Sepanjang ari kitorg dok tergelak aje sambil buat kje masing-masing...
.
.
.
.
.

Lebih kurang macam nilah bag kami bile dah siap nanti...Bag saye tak siap lagi sebab asek dok tergelak je mase kat dalam class. Terpakselah bawak balik dan jadikan sebagai homework...Dah siap bag tu nanti saye masukkan kat entry baru yek...
.
.
.
TaaTaaaaaaa...>_0

No comments:

Post a Comment