Sunday, December 11, 2011

Syukur Kehadrat Ilahi

As'kum...:)


Hari ni saye sangat-sangat happy dan bersyukur kepade Allah S.W.T kerane masih diberi kesempatan bagi kami menyambut Hari Ulang Tahun Perkahwinan yang ke-7 pade 11 Dis 2011...Harapan saye semoge ikatan perkahwinan yang terjalin selame 7 tahun akan kekal selamenye hingga ke akhir hayat kami.


Ape yang menariknye ulang tahun perkahwinan kami pade tahun ni adelah, kami dikejutkan dengan "surprise present" dari Allah S.W.T...Kami sangat-sangat bersyukur dengan hadiah yg tak ternilai hargenye. Alhamdulilllah, sememangnye terlalu bermakne buat kami sekeluarge expecially for Zuhair... Kami juge berdoa agar sagale-galenye akan berjalan dgn lancar dan selamat, Insya Allah...


^_^

Wednesday, November 16, 2011

Black Beauty Choc Cake

Assalamualaikum...



Cuti sekolah dah pon bermula...Ape planning korang? Ade yang planning nak gi bercuti ke, agak-agak nak ke mane tu ye...? Sekolah Zuhair blom start cuti lagi, Zuhair kene gi sekolah lagi seminggu then baru start cuti. Kitorang pon blom ade planning lagi nak bawak Zuhair gi mane-mane.



Sememangnye tengah terpikir-pikir lagi ape nak buat sepanjang Zuhair cuti ni selain dok melepak je kat umah. Niat di hati ni ingat nak sambung balik biznes tudung yang terpakse dihentikan buat sementare waktu sejak Zuhair melangkah ke alam persekolahan, tapi cadangan tu sedang dipertimbangkan terlebih dahulu...Kalau jadi buat semula biznes tudung tu, akan saye war-warkan kepade kawan-kawan ;)



Sementare tengah tak tau nak buat ape sepanjang cuti-cuti ni, ape kate kite cube dulu resepi-resepi yang ade. At least perut pon kenyang sambil kite berpikir ape aktiviti yang nak dibuat sepanjang cuti sekolah ni...Last week saye ade mencube resepi Black Beauty Choc Cake. Bagi saye resepi ni taklah susah nak membuatnye. Sebenarnye saye buat choc cake ni sebab husband saye yang request.Katenye asek-asek cheesecake jek, nak choc cake pulak...Saye pon tanpe berlengah lagi, terus membuat rujukan dekat Cik Google. Resepi ni saye dapat dari blog Masam Manis... Saye sangat tabik spring kat tuan punye blog ni sebab rajin btol dia memasak tetiap hari. Resepi-resepi yang ditunjukkan plak sangat-sangat menggoda jiwa sampai saye jadi teruje untuk mencube. Tuan punye blog ni plak pandai betol bermain dengan camera, lagilah bertambah excited saye nak berexperimen di dapor... Boleh dikatekan hampir tetiap hari saye akan menjenguk ke blog ni untuk melihat beberape resepi yang boleh saye cube...



Oklah, cite panjang pon tak gune...Mesti ade yang nak tengok camne rupenye Black Beauty Choc Cake yang dah saye buat tu kannn...Dan ade jugak yang dah bersedia dengan pen dan kertas untuk salin resepi nye yek...Jom kite terjah..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



Taraaaaaa...Tapi versi Black Beauty Choc Cake saye taklah secantik Black Beauty Choc Cake kepunyaan Puan Ita, tuan punye blog Masam Manis tu...Presentation choc cake saye pon tak sehebat presentation blog Masam Manis. Walaupon kek saye tak cantek sangat tapi rasenye tetap sedap hingga menjilat garfu, hehehe...Yang penting semangat nak mencube sesuatu resepi tu perlu ade...



Nak tau tak ape isi kandungan Black Beauty Choc Cake nih...? Cer Cite, Cer Cite...^_^

.

.

.

.

.



BLACK BEAUTY CHOC CAKE



Bahan A


2 cwn tepung gandum/superfine

¾ cwn serbuk koko

2 sudu kecil soda bikarbonat

2 sudu kecil baking powder




Bahan B

2 cwn gula castor

1 cwn susu cair

1 cwn minyak masak @ butter dicairkan (saye guna butter)

1 cwn air panas suam

1 sudu besar coklat emulco

3 biji telur



Cara-cara:-


-Ayak Bhn A, ketepikan

-Campur semua Bhn B dan kacau sebati (guna whisker aje)

-Masukkan Bhn A ke dlm bahan B dan gaul rata

-Bakar 50’-1 jam, suhu 150C, api atas bawah atau sehingga masak.

*Guna loyang 8x8 inc



Topping mudah tapi sedap

1/2 cwn serbuk koko

1 cwn gula

2 1/2 cwn air (saye guna susu cair)

1/2 cwn tepung jagung

2 sudu besar majerin/ butter



Cara-cara:-

Masuk semua bhn dlm bekas dan masakkan atas dapur dengan menggunakan api kecil, sentiasa dikacau. Bila dah siap, sejukkan sebentar dan sapu terus disekeliling kek. Hias ikut kreativiti masing-masing.







Mudah je kan cara-cara nak buat Black Beauty Choc Cake ni...1st time saye buat kek tak gune mixer tau, sumenye saye gaul gune whisker jek...:)



Ape-ape pon saye sangat sukekan rase Black Beauty Choc Cake ni, memang sedap....Sesedap namenye...Rasenye, kalau buat untuk budak2 pon ok...



Kepade sesape yang takde idea nak buat ape time cuti-cuti tu, boleh la Cer Buat...Cer Buat...



HEHEHEHEHE...>_0





Cuti Deepavali

Hai hai hai :D...Cuti Deepavali yang lepas korang kemane..? Mesti ade yang tak lepaskan peluang bawak anak-anak dan family gi jalan-jalan...Saye tak kemane-mane pon mase cuti Deepavali tu sebab husband busy dengan kejenye...

So, saye pon ambik peluang memerap kat dapo sambil buat kek. Kebetulan ade kawan order kek dengan saye walaupon saye ni takdelah pandai sangat buat kek sebenarnye. Tapi disebabkan kawan saye tu teringin sangat nak merase Red Velvet Cake, jadi saye buatkanlah...Lepas je habis membaking Red Velvet Cake, tibe2 timbul rase giler kuase nak buat Blueberry Cheesecake plak untuk diri sendiri...Cepat-cepat saye basuh sume peralatan dan start buat Blueberry Cheesecake plak...Tak penah-penah seumur hidup saye buat 2 jenis kek dalam sehari. Memang rase macam nak patah pinggang...tapi bile tengok kek-kek yang dah siap tu terhidang atas meja, rase puas hati plak...hihihi. Nak tengok tak camne rupenye...Jom tengok...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nilah dia Red Velvet Cake dan Blueberry Cheesecake saye yang dibuat mase cuti Deepavali yang lepas...>_0

Thursday, October 13, 2011

Blueberry Cheese Cake

Hallooooooo...dah lame btol saye tak cite pasal masak-memasak ni kan. Bukan ape, kadang-kadang tu malas giler nak bertukang kat dapor. Kalau terpakse memasak pon, masak yang simple je. Janji anak-beranak kenyang perut.




Baru-baru ni saye try buat Blueberry Cheesecake sebab saye ni memang suke sangat dengan cake tu. Kalau gi mane2 kedai cake, mesti mate ni akan carik blueberry cheesecake dulu. Kalau takde, baru carik cake lain plak. Zuhair pon suke makan cheesecake, tapi yang plain jelah. Kalau suap Zuhair, terpakselah saye dok korek-korek bahagian yang plain je untuk Zuhair. Yang ade blueberry akan masuk mulut mommy nye...hehehehe.




Niat nak buat sendiri blueberry cheesecake ni memang dah lame. Dah banyak kali jugak saye dok carik kat internet resepi-resepi blueberry cheesecake, tapi kebanyakkan resepi yang saye jumpe sumenye tak bekenan di hati. Ade jugak resepi yang susah kite nak carik bahannye.




So baru-baru ni, sedang saye dok carik resepi-resepi masakan yang ade kat internet, tibe-tibe saye terjumpe satu resepi buat blueberry cheesecake. Saye suke dengan resepi tu sebab saye rase tak susah nak buat, bahan-bahan pon tak banyak yang diperlukan dan yang paling penting sekali penerangan dan cara-cara membuat yang lengkap. Tuan punye resepi ni pon sangatlah tidak "kedekut ilmu" dan sanggup melayan beberape soalan yang saye tanye.Semoge Allah S.W.T sahaje yang dapat membalas jase baik beliau kerane telah memberi ilmu yang bergune. Bile dah buat dan dah rase sendiri blueberry cheesecake ni, ape yang boleh saye katekan adelah...Resepi ni memang MANTOPPP, MABELESSS and MR.BOMBASTIK... tak sia-sia saye gi carik bahan-bahannye sampai 3 supermarket dalam sehari sementare tunggu Zuhair balik sekolah...^_^



Blueberry Cheese Cake saye yang pertame...Geram tengok toppingnye kan...






Mesti ade yang tertanye-tanye ape resepinye...Ok, skang saye nak cite, gi ambik pen dan kertas. Paling senang, copy n paste aje...Pastu save kat folder. Dah sedia sume...ok, 1...2...3...zassss










BLUEBERRY CHEESECAKE




Bahan-Bahan :


1 bungkus biskut digestives / biskut Marie (hancurkan sebanyak 2 cawan)


2 bekas soft cheese Philadelphia (sebungkus 300g)


2 sudu besar butter


3 biji telur (dibasuh dan dilap kering)


1 cawan gula


2 sudu besar tepung


1 1/2 sudu kecil esen vanilla


1/4 sudu kecil almond extract


1 1/2 cawan buah blueberry (kalau frozen jangan defrost, guna terus. nanti cheesecake jadi biru)




Topping :


Blueberry topping




* Kesemua bahan mestilah berada dalam suhu bilik bila hendak digunakan. Peralatan yang digunakan sentiase kering dan tidak berminyak.




Cara-cara :


1/ Hancurkan biskut menggunakan blender kering. Cairkan butter dalam microwave lebih kurang 10 saat. Kalau tak cukup, tambah 5 saat lagi. Kemudian campurkan butter dengan biskut yang telah dihancurkan tadi dan kepal-kepalkan.







2/ Kemudian tekan biskut tadi ke dalam acuan springform yang telah dialas dengan baking parchment (kertas minyak untuk memasak). Dah siap tekan, masukkan dalam freezer sampai ready untuk digunakan. Bungkus dengan plastik untuk mengelakkan bau makanan lain melekat pada biskut.




3/ Dalam mangkuk lain, pukul krim cheese hingga sebati dan berkrim.








4/ Kemudian masukkan gula, pukul lagi sehingga sebati.









5/ Masukkan tepung, sebatikan.









6/ Kemudian telur satu persatu setiap kali dipukul hingga sebati.Jangan masuk 3 biji sekali pukul. Anggaran dalam seminit setiap sebiji telur yang dipukul. Kemudian masukkan esen vanilla dan almond extract. Guna spatula atau senduk kayu untuk kaup bahagian tepi yang tidak bercampur dengan sebati.









7/ Kluarkan biskut dari dalam freezer dan balut bahagian bawah acuan spring form dengan kertas foil. Kemudian tuang adunan kek ke dalam acuan springform. Goncangkan sikit untuk ratakan permukaan secara perlahan.









8/ Kemudian taburkan buah blueberry ke seluruh adunan kek. Jika adunan sedikit pekat, campakkan buah blueberry supaya terbenam hingga ke dasar kek. Masukkan acuan springform yang berisi adunan kek tadi ke dalam loyang lain, dan tuangkan air panas ke dalam loyang tersebut ( jangan tuang kat dalam adunan kek pulak ye). Panaskan oven selama lebih kurang 20min dengan suhu 145' C









9/ Bakar guna teknik 'waterbath' untuk hasil yang cantik dan kek tidak merekah selama 45-55 minit dengan suhu 145'C-150'C. Jangan sampai kek terlebih masak dan kek mula pecah-pecah.













10/ Setelah masak, keluarkan loyang yang berisi air tadi dan tinggalkan semula kek tersebut di dalam oven selama beberapa jam dengan pintu oven sedikit terbuka bagi mengelakkan kek pecah-pecah atau merekah.











11/ Sejukkan dalam peti sejuk sebelum dimakan sekurang-kurangnye 3-4jam atau 1 malam...


12/ Hiaskan dengan blueberry topping sebelum dihidang. Kalau tak nak topping pon boleh, ikut citarasa masing-masing. Bagi saye kalau ade blueberry topping nampak lebih menyelerakan, tak gitu...:)











Bolehlah dihidang...^_^






Kepada yang ingin mencuba resepi ni, saya ucapkan...




"SELAMAT MENCUBA"

Sunday, October 2, 2011

Make Up Case Baru

Ingat tak hari tu saye cite pasal make up case saye yang dah tertanggal tu...? Saye dah beli yang baruuuu...^_^ Terpakse beli secepat mungkin sebab nak kene gi make up orang takan nak pakai make up case yang lame tu. Takut tertanggal lagi sekali, satu hal plak nak mengutip sume make up yang berterabur tu nanti...Tapi make up case kaler pink yang saye nak mule-mule dulu tak jumpe, so saye beli kaler merah...bentuknye pon besar sikit dari yang kaler pink tu...

Jom kite tengok camne rupenye make up case baru tu...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TAAARAAAAAAAAAA...... ;D
.
.
.
.
.
Kat dalam ade tetingkat jugak, senang skit nak susun make up...
.
.
.
.
.
Time nak bersiap kemane-mane pon senang sebab tak perlu selongkar sume make up yang ade...
.
.
.
.
.
Segale eyeshadow dan blusher dok kat sini...
.
.
.
.
.
Kat belah sini plak segale eyeliner, mascara, eyebrow pencil n gel, lipsliner, lipbalm, lipstick n gloss...
.
.
.
.
.
Kat belah bawah make up case ni plak macam-macam bleh sumbat sebab besar jugak ruangannye... Memang tak rugi lah beli make up case ni. Bile ade banyak ruangan kosong mulelah terpikir nak beli barang-barang make up lagi, adusssssss...

Saye beli make up case ni kat sini, kalau ade sape-sape berkenan bleh lah gi beli sementare stok masih ade...^_^

Sunday, September 25, 2011

Make Up For Engagement - Part 2

As'kum...Dah lame betol saye tak update blog ni kan... Rasenye belom terlambat untuk saye ucapkan "Selamat Hari Raye Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin" kepade sume blogger yang dikasihi walaupon bulan Syawal dah nak hampir sampai ke penghujungnye. Banyak hal yang berlaku dan perlu disettlekan, tu pasal takde mase nak update blog. Laptop saye plak lately ni buat hal tak tentu pasal, langsung takleh connect dgn internet sejak husband saye masukkan UNIFI kat umah. Gerammmm betol >_< Ni pon saye terpakse "culik" sekejap laptop husband untuk update blog semule. I really miss my laptop sooooo much :'(

Ni nak cite skit, 16hb September hari tu mak saye bagi tugasan lagi untuk saye solekkan customer yang nak melangsungkan pertunangannye di Taman Melawati. Perasaan gementar tu tetap ade, tapi taklah segementar mase kali pertame make up kan orang.Kali ni adelah sikit confident, hehehehehe...So ape tunggu lagi...Jom kite tengok hasil Jari-Jemari Gonjeng saye menyolek customer kali ni... ^_^
.
.
.
.
.

Sebelom make up
.
.
.
.
.

Selepas make up
.
.
.
.
.

Pandangan sisi
.
.
.
.
.

Smokey eye
.
.
.
.
.

Sedang menahan debaran sebelom ditunangkan, hihihi...Selamat bertunang to Syani dan pasangan :)
.
.
.
.
.

Mini Pelamin ni mak saye buat untuk majlis bertunang. Sebenarnye ade byk lg design2 pelamin yang grand-grand mak saye bleh buat samade untuk bertunang atau perkahwinan bersesuaian dengan permintaan dan budget customer. Kalau ade sesape yang berminat, bleh lah melawat ke Surya Indah Bridal untuk melihat beberape koleksi baju-baju pengantin, pelamin, solekan dan pakej perkahwinan yang ditawarkan...

Pssssttttt....saye dah beli make up case baru. Nak tengok takkkk, tunggu next entry ye.... Chiooowwwwwwww ^_^

Tuesday, June 28, 2011

Make Up Case

Baru2 ni saye ade la beli 1-2 jenis make up Mac sebab nak gantikan mane2 yang dah habis. Bile dah beli make up baru, barulah datang rajin nak kemas, bersihkan dan susun semule make up2 yang ade kat dalam make up case kesayangan saye ni. Make up case ni saye dapat mase husband saye belikan set make up Estee Lauder beberape taun dulu, sebab tu saye sayang sangat dengan make up case ni :) Set Estee Lauder tu pon saye masih gune lagi sampai sekarang.
.
.
.
Bile dah abis bersihkan mane2 yang patut dan susun semule ke dalam make up case, baru saye perasan yang make up case saye ni dah tak muat nak menempatkan kesemua barang2 make up saye. Penah sekali bedak saye jatuh dan pecah berderai sebab menggelongsor mase saye bukak make up case ni....:(
Inilah die make up case kesayangan saye...
.
.
.
Segale make up yang saye ade, sumenye saye sumbat kat dalam ni...Dah naik senak saye tengok. Tu pon ade lg separuh saye simpan kat dalam handbag sampaikan husband saye selalu tanye, "kenape handbag awak berat...ade batu ke...???" hahahaha...:p
.
.
.
Disebabkan make up case saye ni dah takleh menampong keberatan barang2 make up saye, ari tu kat bahagian atas make up case ni dah penah tercabut dan tertanggal terus. Dengan muke seposen, saye mintak tolong husband saye gamkan balik bahagian yang dah tercabut dan tertanggal tu sampai boleh nampak kesan gam kat tepi2 make up case tu. TQVM to my darling sbb tolong gamkan...I LEBIU LAH...
.
.
.
Kat bahagian handle nye pon dah menampakkan tande2 nak tercabut dah tu. Maybe nak kene mintak tolong husband saye gamkan pulak kat bahagian handle tu...
.
.
.
Walaupon saye sayaaaang sangat kat make up case Estee Lauder tu, saye rase dah sampai masenye untuk saye carik make up case yang baru. Maybe yang besar sikit dari yang sedie ade dan yang paling penting sekali ade tingkat2 kat dalam make up case tu...Supaye senang untuk saye asing2kan segale make up yang ade...Sekarang ni, saye kene survey dulu make up case yang sesuai untuk saye...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mule2 ingat nak beli yang macam ni, tapiiiiii....macam overlah pullak. saye ni bukannye pro make up artist pon. Setakat nak make up muke sendiri jek...
.
.
.

Kalau make up case macam mak saye punye ni lagilah over tak hengat dunie...Setakat Lipstick 2-3 batang,berangan nak pakai make up case cam nih...hahahaha...
.
.
.
Haaaaaaaaaa.......yang ni macam sesuai je untuk saye. Tak besau sangat dan tak kecik sangat. Yang penting ade tetingkat kat dalam case tu. Kaler PINK lak tu, sukernyeeeeee ^_^
.
.
.
Tapiiiii...kat mane nak carik make up case camni...??? Kalau ade sesape terjumpe make up case camni, tolong info kat saye ye...Pertolongan anda amatlah saye hargai...TQ

Sunday, June 26, 2011

Selamat Hari Bapa

Walaupon Hari Bapa yang jatuhnye pade 19hb Jun dah pon berlalu, rasenye belom terlambat untuk saye ucapkan "Selamat Hari Bapa" kepade suami tercinta dan ayah tersayang. Kali ni mood terlebih rajin nak memasak tibe2 datang bagi meraikan Hari Bapa...Siap ajak family datang makan malam kat rumah...Papepon, tqvm kat suami yang same2 tolong saye memasak kat dapur...(" ,)
.
.
.
Kali ni rase cam nak masak masakan Cina. Jadi inilah hasilnye...:)
.
.
.
Wantan berinti ayam dan tauhu sebagai pembuka selera. Buat sendiri tuuu...kulit wantan je beli yang dah siap...
.
.
.
Ikan siakap dan bawal masak 3 rase...
.
.
.
Ayam masak sos oren...
.
.
.
Udang beli kat Sabah ari tu. Udang masak telur masin...
.
.
.
Sayur sawi masak sos tiram...
.
.
.
Bile sumenye dah terhidang atas meja, ape tunggu lagi...Jom makan...^_^
"SELAMAT HARI BAPA KEPADA BAPA-BAPA DI SELURUH DUNIA"

Sunday, June 19, 2011

Contact Lens

Mase jalan2 kat 1Borneo Shopping Mall, singgah kat 1 kedai cermin mate...Husband saye nak tanye pasal contact lens yang biase. Dia nak pakai sebab susah bile nak ambik gamba dengan camera kalau gune cermin mate. Saye pon ambik kesempatan, tanyelah pulak contact lens yang berwarna. Memang dari dulu teringin nak cube walaupon saye tak rabun, tapi takut. Sales assistant tu bagi tau, hage utk contact lens yang takde power dari RM40-RM50 sepasang utk 3 bulan...memang murah giler. Penah jugak tanye2 hage contact lens kat area KL ni. Sumenye jual dengan hage RM70-RM90 sepasang utk 3 bulan. Kat internet pon ade jugak jual contact lens yang murah2, tapi...bagi orang2 yang baru 1st time nak pakai contact lens macam saye disarankan beli kat kedai cermin mate dulu supaye sales assistant tu boleh ajar cara2 yang betol camne nak pakai dan jage contact lens. Kalau dah expert, baru boleh try beli kat internet. Bile dah dengar kat kedai tu jual contact lens dengan hage yang murah, terus saye menggedik gi pilih kaler contact lens. Untuk permulaan ni saye pilih kaler coklat je dulu, takut nampak cam pelik la pulak kalau pilih kaler grey or blue. Nak lagi berani, pakai kaler purple or green pulak. Sebenarnye, contact lens ni pon termasuk dalam kategori cosmetik jugak, kirenye macam bulu mate palsu lah...^_^
Baru lepas pakai contact lens, terus snap gambo. Excited bebenau...hihihi
.
.
.
Snap gamba dekat sikit... Nampak tak...?
.
.
.
Tak nampak jugak...Meh dekat lagi..
.
.
.
Keesokkan harinye, pakai lagi pi kenduri kawen...ngeh ngeh ngeh...

Wednesday, June 15, 2011

Balik Sabah Lagiii...

Balik Sabah lagi sebab ade kenduri kawen sedare sebelah mak saye. Dah lame jugak tak balik, last balik Sabah mase tahun 2009. Tu pon sebab sedare sebelah ayah kawen dengan orang Sabah...
.
.
.
Tengah tunggu nak masuk kapal. Zuhair plak pi bantai tido mase on the way ke airport, jawabnye papa die lah yang patah pinggang nak kene dukung. Dah la ni 1st time travel jauh2 tak bawak stroller...
.
.
.
Kemain nyenyak Zuhair tido, siap alas kepale dengan lengan. Disebabkan Zuhair tido, langsung tak dapat bergambar dan bershopping kat airport :(
.
.
.
Sementare menunggu makanan sampai, testing dulu camera baru yang ade sparkle function...bling bling gitu...^_^
.
.
.
Naseb baek ade menatang Ipad ni, dapatlah kawal sikit si Zuhair ni...
.
.
.
Selamat sampai di Promenade Hotel Kota Kinabalu, Alhamdulillah...mase untuk meluruskan tulang belakang yang dah lenguh...
.
.
.
Keesokkan harinye, makan tengahari kat hotel jek. Malas nak jalan jauh2 carik makan...Zuhair pon dah lapo bebenau...
.
.
.
Tak mampu nak berposing sakan sebab perut tengah bergendang...hihihi
.
.
.
Lepas makan, bawak Zuhair tengok2 pemandangan laut kat Jesselton Point. Cantek dan bersih tempat ni, kedai makan pon banyak...
.
.
.
Mase ni, senyum..senyum jugak. Tapi tangan tak lepas menggenggam tangan Zuhair sekuat2nye sebab takut tibe2 Zuhair lari dan terjun ke laut...
.
.
.
Antare sejarah2 yang terdapat di Sabah...
.
.
.
Muke Zuhair cam tak puas ati je bile mommy pegang tangan Zuhair kuat2. Kesian dia...
.
.
.
Dah nak ujan pulak, jom balik...
.
.
.
Posing jap kat pintu gerbang...:)
.
.
.
Lepas tu bawak Zuhair gi jalan2 kat 1Borneo Shopping Mall plak sebab ari dah ujan dan tak tau nak kemane lagi...
.
.
.
Ni mase malam berinai. Terpegun orang2 Sabah tengok sanggol lintang Melake, original pulak tu...:)
.
.
.
Macam expert je driver saye ni bawak kete sewa kan... Sekali kantoi, pakai GPS daaaa....Kalau takde GPS, sumpah sesat-barat sampai ke Gunung Kinabalu...
.
.
.
On the way to kenduri kawen. Zuhair tetap sibuk dengan toy barunye tu...
.
.
.
Alat muzik tradisional yang wajib dimainkan bile adenye kenduri kawen di Sabah...Diharapkan tak pupus dek zaman memandangkan zaman sekarang orang ramai lebih suke gune perkhidmatan karaoke bile ade kenduri kawen...
.
.
.
Ahli mesyuarat pintu sedang membentangkan minit mesyuarat...Macam nilah gayenye kalau dah jumpe sedare-mare...
.
.
.
Irdina yang "Kak Nam"
.
.
.
My grandmom...luv u Makmok...
.
.
.
Si Haziq yang sibuk dengan shuffle nye...
.
.
.
Makngah dan anak2 buahnye...
.
.
.
Atok, nenek dan cucu2 nye...
.
.
.
Cameraman saye yang dah letih...
.
.
.
Balik dari kenduri kawen, terus bergegas ke Jamilah Jewellery yang terletak di Jalan Sinsuran. Tak sah balik Sabah kalau tak ke sane, borong segale brooch dan aksesori. Kalau masuk kedai Jamilah Jewellery, boleh rambang mate dibuatnye. Macam2 jenis brooch dan aksesori ade jual. Sebab tu gambar mase shopping kat Jamilah Jewellery tak sempat ambik...hihihi...Kali ni saye beli seketul je Swarovski brooch. Hagenye bleh tahan mahal sebab gune batu Swarovski, tapiiiii....naseb baik ade diskaun 50% utk sume barang2 kat Jamilah Jewellery, kalau beli 6 barang ade extra diskaun pulak lagi...
.
.
.
Harap2 ade lagi sedare mare yang kawen kat Sabah sebab boleh balik sane lagi. Maybe bleh bawak Zuhair berjalan kat pulau2 di Sabah pulak (" ,)