Wednesday, June 15, 2011

Balik Sabah Lagiii...

Balik Sabah lagi sebab ade kenduri kawen sedare sebelah mak saye. Dah lame jugak tak balik, last balik Sabah mase tahun 2009. Tu pon sebab sedare sebelah ayah kawen dengan orang Sabah...
.
.
.
Tengah tunggu nak masuk kapal. Zuhair plak pi bantai tido mase on the way ke airport, jawabnye papa die lah yang patah pinggang nak kene dukung. Dah la ni 1st time travel jauh2 tak bawak stroller...
.
.
.
Kemain nyenyak Zuhair tido, siap alas kepale dengan lengan. Disebabkan Zuhair tido, langsung tak dapat bergambar dan bershopping kat airport :(
.
.
.
Sementare menunggu makanan sampai, testing dulu camera baru yang ade sparkle function...bling bling gitu...^_^
.
.
.
Naseb baek ade menatang Ipad ni, dapatlah kawal sikit si Zuhair ni...
.
.
.
Selamat sampai di Promenade Hotel Kota Kinabalu, Alhamdulillah...mase untuk meluruskan tulang belakang yang dah lenguh...
.
.
.
Keesokkan harinye, makan tengahari kat hotel jek. Malas nak jalan jauh2 carik makan...Zuhair pon dah lapo bebenau...
.
.
.
Tak mampu nak berposing sakan sebab perut tengah bergendang...hihihi
.
.
.
Lepas makan, bawak Zuhair tengok2 pemandangan laut kat Jesselton Point. Cantek dan bersih tempat ni, kedai makan pon banyak...
.
.
.
Mase ni, senyum..senyum jugak. Tapi tangan tak lepas menggenggam tangan Zuhair sekuat2nye sebab takut tibe2 Zuhair lari dan terjun ke laut...
.
.
.
Antare sejarah2 yang terdapat di Sabah...
.
.
.
Muke Zuhair cam tak puas ati je bile mommy pegang tangan Zuhair kuat2. Kesian dia...
.
.
.
Dah nak ujan pulak, jom balik...
.
.
.
Posing jap kat pintu gerbang...:)
.
.
.
Lepas tu bawak Zuhair gi jalan2 kat 1Borneo Shopping Mall plak sebab ari dah ujan dan tak tau nak kemane lagi...
.
.
.
Ni mase malam berinai. Terpegun orang2 Sabah tengok sanggol lintang Melake, original pulak tu...:)
.
.
.
Macam expert je driver saye ni bawak kete sewa kan... Sekali kantoi, pakai GPS daaaa....Kalau takde GPS, sumpah sesat-barat sampai ke Gunung Kinabalu...
.
.
.
On the way to kenduri kawen. Zuhair tetap sibuk dengan toy barunye tu...
.
.
.
Alat muzik tradisional yang wajib dimainkan bile adenye kenduri kawen di Sabah...Diharapkan tak pupus dek zaman memandangkan zaman sekarang orang ramai lebih suke gune perkhidmatan karaoke bile ade kenduri kawen...
.
.
.
Ahli mesyuarat pintu sedang membentangkan minit mesyuarat...Macam nilah gayenye kalau dah jumpe sedare-mare...
.
.
.
Irdina yang "Kak Nam"
.
.
.
My grandmom...luv u Makmok...
.
.
.
Si Haziq yang sibuk dengan shuffle nye...
.
.
.
Makngah dan anak2 buahnye...
.
.
.
Atok, nenek dan cucu2 nye...
.
.
.
Cameraman saye yang dah letih...
.
.
.
Balik dari kenduri kawen, terus bergegas ke Jamilah Jewellery yang terletak di Jalan Sinsuran. Tak sah balik Sabah kalau tak ke sane, borong segale brooch dan aksesori. Kalau masuk kedai Jamilah Jewellery, boleh rambang mate dibuatnye. Macam2 jenis brooch dan aksesori ade jual. Sebab tu gambar mase shopping kat Jamilah Jewellery tak sempat ambik...hihihi...Kali ni saye beli seketul je Swarovski brooch. Hagenye bleh tahan mahal sebab gune batu Swarovski, tapiiiii....naseb baik ade diskaun 50% utk sume barang2 kat Jamilah Jewellery, kalau beli 6 barang ade extra diskaun pulak lagi...
.
.
.
Harap2 ade lagi sedare mare yang kawen kat Sabah sebab boleh balik sane lagi. Maybe bleh bawak Zuhair berjalan kat pulau2 di Sabah pulak (" ,)

No comments:

Post a Comment