Saturday, June 4, 2011

Mak Andam Bidan Terjun

Pada 4hb Jun 2011, saye jadi mak andam bidan terjun. Kene mekapkan customer mak saye yang akan melangsungkan majlis pertunangan. Mak saye tak dapat mekapkan sebab kene ke Singapore, ade majlis kawen sedare kat sane. Bile mak saye tanye samade saye boleh tolong mekapkan customer mak saye tu, pade mulenye cam takut gak nak mekapkan orang yang kite tak kenal, apetah lagi customer...Tapi tibe2 je mulut ni kate "BOLEH" untuk menyambut cabaran tu. Lagi pon saye terpikir, saye memang ade niat nak belajar mekap dengan mak saye yang dah berpengalaman selame berpuluh2 tahun dalam bidang solekan ni. Jadi, inilah masenye untuk saye cube-try-test...^_^
.
.
.
Sebelum mekap...banyak parut2 jerawat kat muke. Tersangatlah mencabar bagi saye yang takde pengalaman mekap muke orang
.
.
.
Setelah dimekap dan di touch up...Berjaye jugak saye cover bekas2 jerawat tu
.
.
.
Pandangan sisi
.
.
.
Pandangan hadapan
.
.
.
Selesai jugak akhirnye tugasan saye yang pertame. Sebenarnye banyak lagi yang perlu diperbaiki. Nak kene gi class mekap pulak lepas ni.
.
.
.
Ape2 pon, pengalaman menjadi mak andam bidan terjun takan saye lupekan sampai bile2...

2 comments:

  1. Well done nanie!!! Cantik glowy2 lg tu..

    ReplyDelete
  2. hehehe, tq...pasni nak kne belajo mcm2 skill lg...:)

    ReplyDelete