Sunday, June 19, 2011

Contact Lens

Mase jalan2 kat 1Borneo Shopping Mall, singgah kat 1 kedai cermin mate...Husband saye nak tanye pasal contact lens yang biase. Dia nak pakai sebab susah bile nak ambik gamba dengan camera kalau gune cermin mate. Saye pon ambik kesempatan, tanyelah pulak contact lens yang berwarna. Memang dari dulu teringin nak cube walaupon saye tak rabun, tapi takut. Sales assistant tu bagi tau, hage utk contact lens yang takde power dari RM40-RM50 sepasang utk 3 bulan...memang murah giler. Penah jugak tanye2 hage contact lens kat area KL ni. Sumenye jual dengan hage RM70-RM90 sepasang utk 3 bulan. Kat internet pon ade jugak jual contact lens yang murah2, tapi...bagi orang2 yang baru 1st time nak pakai contact lens macam saye disarankan beli kat kedai cermin mate dulu supaye sales assistant tu boleh ajar cara2 yang betol camne nak pakai dan jage contact lens. Kalau dah expert, baru boleh try beli kat internet. Bile dah dengar kat kedai tu jual contact lens dengan hage yang murah, terus saye menggedik gi pilih kaler contact lens. Untuk permulaan ni saye pilih kaler coklat je dulu, takut nampak cam pelik la pulak kalau pilih kaler grey or blue. Nak lagi berani, pakai kaler purple or green pulak. Sebenarnye, contact lens ni pon termasuk dalam kategori cosmetik jugak, kirenye macam bulu mate palsu lah...^_^
Baru lepas pakai contact lens, terus snap gambo. Excited bebenau...hihihi
.
.
.
Snap gamba dekat sikit... Nampak tak...?
.
.
.
Tak nampak jugak...Meh dekat lagi..
.
.
.
Keesokkan harinye, pakai lagi pi kenduri kawen...ngeh ngeh ngeh...

No comments:

Post a Comment