Tuesday, June 28, 2011

Make Up Case

Baru2 ni saye ade la beli 1-2 jenis make up Mac sebab nak gantikan mane2 yang dah habis. Bile dah beli make up baru, barulah datang rajin nak kemas, bersihkan dan susun semule make up2 yang ade kat dalam make up case kesayangan saye ni. Make up case ni saye dapat mase husband saye belikan set make up Estee Lauder beberape taun dulu, sebab tu saye sayang sangat dengan make up case ni :) Set Estee Lauder tu pon saye masih gune lagi sampai sekarang.
.
.
.
Bile dah abis bersihkan mane2 yang patut dan susun semule ke dalam make up case, baru saye perasan yang make up case saye ni dah tak muat nak menempatkan kesemua barang2 make up saye. Penah sekali bedak saye jatuh dan pecah berderai sebab menggelongsor mase saye bukak make up case ni....:(
Inilah die make up case kesayangan saye...
.
.
.
Segale make up yang saye ade, sumenye saye sumbat kat dalam ni...Dah naik senak saye tengok. Tu pon ade lg separuh saye simpan kat dalam handbag sampaikan husband saye selalu tanye, "kenape handbag awak berat...ade batu ke...???" hahahaha...:p
.
.
.
Disebabkan make up case saye ni dah takleh menampong keberatan barang2 make up saye, ari tu kat bahagian atas make up case ni dah penah tercabut dan tertanggal terus. Dengan muke seposen, saye mintak tolong husband saye gamkan balik bahagian yang dah tercabut dan tertanggal tu sampai boleh nampak kesan gam kat tepi2 make up case tu. TQVM to my darling sbb tolong gamkan...I LEBIU LAH...
.
.
.
Kat bahagian handle nye pon dah menampakkan tande2 nak tercabut dah tu. Maybe nak kene mintak tolong husband saye gamkan pulak kat bahagian handle tu...
.
.
.
Walaupon saye sayaaaang sangat kat make up case Estee Lauder tu, saye rase dah sampai masenye untuk saye carik make up case yang baru. Maybe yang besar sikit dari yang sedie ade dan yang paling penting sekali ade tingkat2 kat dalam make up case tu...Supaye senang untuk saye asing2kan segale make up yang ade...Sekarang ni, saye kene survey dulu make up case yang sesuai untuk saye...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mule2 ingat nak beli yang macam ni, tapiiiiii....macam overlah pullak. saye ni bukannye pro make up artist pon. Setakat nak make up muke sendiri jek...
.
.
.

Kalau make up case macam mak saye punye ni lagilah over tak hengat dunie...Setakat Lipstick 2-3 batang,berangan nak pakai make up case cam nih...hahahaha...
.
.
.
Haaaaaaaaaa.......yang ni macam sesuai je untuk saye. Tak besau sangat dan tak kecik sangat. Yang penting ade tetingkat kat dalam case tu. Kaler PINK lak tu, sukernyeeeeee ^_^
.
.
.
Tapiiiii...kat mane nak carik make up case camni...??? Kalau ade sesape terjumpe make up case camni, tolong info kat saye ye...Pertolongan anda amatlah saye hargai...TQ

4 comments:

  1. Kalau ko beli yg mcm beg tarik tu ko mmg over giler2...ha ha ha

    ReplyDelete
  2. tau takpe...berat lak tu beg mcm tu, tak kuase aku...:D

    ReplyDelete
  3. dah beli ke? akak pun guna beg pink tu..mmg cun n cute dgn wrna pink dia... klu blom beli n nak beli bli kt http://www.lite.facebook.com/PurpleBorongPage
    dia jual RM70 je... akak beli dulu kt org lain harga rm110..huhu

    ReplyDelete
  4. hi kak ida...tq sbb dtg bertandang ke blog saye :)...bag mekap tu saye dah bli,tp patent lain skit sbb nk pakai cpt mse tu.mmg murah sgt2 bag mekap pink yg akak bg link tu, huhuhuhuhu...insyaallah klu ade rezeki nk bli bag pink tu plak :p anyway blog akak mmg sgt2 begune utk org2 mcm saye yg bru nk belajar bersolek.akn selalulah saye melawat ke blog akak nanti ^_^ YQVM

    ReplyDelete