Tuesday, November 30, 2010

Cik MAC Molek

ari tu gi jln2 kt KLCC dgn Zuhair. singgah kt MAC kaunter, try2 mekap yg ade. lg pon nk carik eye shadow kaler itam yg paling pekat dan melekat...sblom ke mac kaunter, ade jugak buat lawatan sambil belajar ke kaunter2 lain mcm estee lauder, christian dior, bobby brown, dan mcm2 lg. tp mac jugak tetap di hati, tak tau lah knape...maybe staff2 die yg peramah dan bermurah hati kot. nak tau knape saye kate staff mac bermurah ati...? jap lg saye cite...sblom tu kite tgk dlu ape yg saye rembat kt mac...layaaannnn...
jeng jeng jeeeeeenggggg....

nilah yg sempat dirembat...

kite mulekan dr atas mengikut putaran jam ye...

1. yg atas sekali tu loose powder

2. yg bekas bulat kaler itam tu eye shadow base kaler itam pekat melekat. mule2 ingat nk bli eye shadow je, tp tak jd. saye dah test sume brand termasuk mac yg ade eye shadow kaler itam, tp sumenye same je mcm eye shadow estee lauder yg saye ade. oleh krn malas nk mbazir duit bli bende yg same, saye pon blilah eye shadow base ni. staff kt mac kate klu nk buat smokey eye yg btol2 itam pekat melekat mesti kne ade eye shadow base kaler itam. ble dah try, mmg btol itam pekat melekat mcm mate pompuan2 arab...:p


3. lipstick nude kaler...

4. yg bekas bulat kaler putih tutup itam tu eye cream. utk dark circle dan kedut2 kt mate. mate saye dah stat ade kedut2 skit, sgt lah membimbangkn...dark circle tu toksah citelah, mmg dah lame bermastautin, dah mcm beruang panda pon ade...eye cream ni gune sblom pakai mekap dan sblom tdo...

5. pensil eye liner kaler itam...

6. dan last sekali blusher natural kaler. selalunye asek gune kaler pink je, dah bosan....
.

.

.

ble dah tabur duit kt mac, tak sah klu tak merengek sambil hentak2 kaki ke lantai kt staff mac mintak free mcm2 bende. dan selalunye mmg tak menghampekan...sbb tu saye kate staff2 kt mac sgt peramah dan bermurah hati...^_^

nak tau ape yg saye dapat...???? mari tengoookkkkk...


- yg kaler putih tu sample moisturizer cream, dlm cream tu ade serbuk pearl.
- yg kaler coklat tu sample cream foundation
- yg kelar itam tu staff mac bg eye shadow kaler itam dlm bentuk serbuk. ni yg saye paling suke...takyah bli, selamat duit...;)
- yg panjang2 tu utk test lip gloss. saye saje mintak utk touch up ape yg perlu ble bersolek...
bukan tu saje yg saye dapat...ade lagiiiiiiiii....


bag cerut Limited Edition Tartan Tale. mule2 staff mac bg 1 je, saye trus mintak lbh...dan staff mac tu pon trus cekau bag cerut tu sberape byk yg dapat dan trus sumbat dalam paper bag...
saye pon pulang ke rumah dengan wajah yg sgt ceria dan gembira....(" ,)

3 comments:

  1. sy tak suka make up,,tp suka tgk org lain pakai make up..so nice..good entry to be shared..like this!!! ^_^

    ReplyDelete
  2. salam..jemput ke blog tutorial saya MsueRooMZ..mungkin ada yang dpat membantu awak

    ReplyDelete
  3. nurul nadia - mekasih sbb dtg melawat. klu ade member2 yg suke dgn make up2 ni, ajaklah dtg ke blog saye. bleh jugak kami berkongsi ilmu dan pendapat...:)

    midi - tq for visiting, insyaallah saye akan ke blog awak tu...(",)

    ReplyDelete