Tuesday, November 23, 2010

Ari Ni Zuhair Tak Berape Sihat

Pagi tadi Zuhair dah mule batuk-batuk sampai takleh tido. Kesian kat ank mommy yg sorg ni. Sblom tu Zuhair kene sakit mate, pastu demam2 manje...skrg disusuli plak dgn selseme dan batuk-batuk. Ble saye tgk Zuhair dah batuk-batuk, trus call hubby mintak hantar ke hospital yg terdekat. Tanak bawak Zuhair ke klinik sbb ubat2 di klinik kebanyakkannye tak bape mujarab dgn Zuhair...so saye dan hubby bawak Zuhair ke Pantai Medical Centre Ayer Keroh. Tu je yg paling dekat kot...

Mase jumpe doc pediatric, doc kate dade Zuhair ade skit bebunyi...risaunye saye bukan kepalang, sbb takut Zuhair kne asma...so, doc kate try dlu rawatan ni, sbb doc nk check ade bunyi lg ke tak kat dlm dade Zuhair...saye pon tak bape tau name rawatan ni, ade org kate oksigen...hentah lah...

mase mule2 tu steady je...


bile nampak je muke mommy trus huwaaaaaaa....
Lepas buat rawatan ni, doc kate dah kurang skit bunyi kat dade Zuhair...Lpas ni nak kne pantau btol2, doc kate klu every month Zuhair kene mcm ni, maknenye suspect asma le jwbnye...Harap-harap takdela kene macam ni lagi...

3 comments:

  1. Zuhair 1st time kene nebulizer ye. Cian dia.. sama lah Alisya, terpaksa ambil Neb sebab kahak dah banyak kat dada...

    anyway, hasni baru terbukak blog nani. so, terus folo...hehe. kalau nak tengok blog hasni, just klik kat nama 'ummi alisya' tu...

    selamat berblogging! teruskan menulis kerana itu juga merupakan salah 1 terapi yang bagus. selamat datang ke dunia blog! :D

    ReplyDelete
  2. bru je nk blajau bejinak2 dgn blog plak...masih terkial2, huhuhu...nk jln2 kt blogs org lain pon tak gheti lg nk carik kat mane...klu ade yg nani tak tau nanti, hasni tolong ajaukn ek...:p

    haaaa, ble hasni sebut Neb bru teringat doc ade sebut name bende alah tu...mase nk tulis kt blog td bleh terlupe plak apeke name bende alah tu,sungguh memalukan...hihihi...

    dlu zuhair dah penah kne ambik neb ni sekali, tp mase tu die tgh baby lg sbb batuk2 jugak...tbe2 td doc suro ambik lg sekali. cam cuak gak td, takut doc kate zuhair kne asma. tp, alhamdulillah...lps ambik neb tu, doc kate dah kurang skit bunyik2 kt dade die. doc ckp zuhair kne batuk2 je...:)

    ReplyDelete
  3. mujurlah cepat ke klinik sebelum melarat. memang kesian tengok dorang terbatuk2... nak bernafas macam susah je...

    boleh aje kalo nak mintak tolong pasal blog. tapi hasni pun taklah teror mana. hehee...PM kat fb erks...

    ReplyDelete