Saturday, November 27, 2010

Malacca River Cruise

Tercapai jugak hasrat nak naik River Cruise ni dengan tiket berbayar sebab hubby segan nak mintak free walaupon dah dioffer naik free oleh pakcik driver bot yang baek ati...nilah antare pic yg sempat diambik walaupon gune hanpon je. mcm biaselah...camera ade, tp simpan kt umah buat pekasam...:p



ni die bot yg hubby saye pasang lampu lip lap lip lap dengan tenage solar tu. pasni nak pasang enjin solar plak...




Qistina n Zuhair




nak la enter prem jugak







kaunter kutip tiket



gini le ghupenye tiket River Cruise




ngeeeeee....:)




perjalanan pon bermule



Qistina ni anak sedare hubby, tp dah mcm anak sendiri. muke Zuhair pon ade iras2 Qistina ni...:)





Kg. Morten yg digelar sebagai muzium hidup


penduduk di kg. Morten ni beruntung krn kos bil elektrik dan kos memperbaiki umah akan ditanggung halal sepenuhnye oleh kerajaan negeri Melaka




Jambatan Kg. Morten







Majestic Hotel - hotel termahal dengan rate usd200 semalam utk single bed room...pergh!!!



kat sni jugak diorg ade bela biawak, ari2 bg mkn ayam berkilo2 dan biawak tersebut tinggal di atas pokok. takutnyeeee...




kat tepi2 sungai ni ade banyak bangunan2 lame dan yg telah diperbaharui.utk mencantikkan lg pemandangan kt sni, student2 uitm telah dijempot utk mlukis painting2 kt bangunan tersebut, dan setiap painting2 tersebut mpunyai cerite2 mengenai sejarah negeri melake...sebagai x-student art n design uitm, saye pon turut berbangge dgn karya2 yg dihasilkan oleh mrk...






Melaka Maju 2010, majulah melaka utk rakyat...^_^

















klu diperhatikan btol2, gereja ni condong 10darjah ke kanan. klu tak naik river cruise, sumpah saye tak tau cite pasal gereja ni...




ni bukan feris wheel ye, ni namenye kincir air...:)

No comments:

Post a Comment