Tuesday, January 4, 2011

Jalan-jalan ke Taiping

Sebelom bukak sekolah bermule, last week kami bawak Zuhair jalan-jalan ke Taiping. Ni kire last minit punye holiday sbb sblom tu takde planning langsung nak ke Taiping. Memang cadangannye nak bawak Zuhair berjalan-jalan sblom bukak sekolah, tapi tak tau nak kemane....Google punye Google, at last kami buat keputusan untuk ke Taiping sahaje...Dan tempat penginapan pilihan kami kali ni adelah Kamalodge Chalet & Cafe Taiping...
.
.
.
Jom layan gamba sampai lebam...^_^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kami sampai ke Taiping dah malam. Sampai je dalam bilik, terus snap gamba...pakai hanpon je pon jadilah...
.
.
.
.
.

Bilik yg kami ambik ni 2 tingkat, sebab tu ade tangge. Kalau sesape yang bercadang nak bercuti 1 family, bilik ni sangat seswai sebab ade 2 katil besar...Pade mulenye nk ambik yang setingkat je untuk kami 3 beranak, tp dah penuh sbb cuti taun baru...
.
.
.
.
.

Bilik air tingkat bawah...
.
.
.
.
.


Kerusi untuk melepak kat balkoni...
.
.
.
.
.


Jom kite melawat bilik tingkat atas plak...
.
.
.
.
.
Kat bilik atas pon ade katil dan bilik mandi. Yang bestnye bilik ni, kite bleh buat connection dengan bilik sebelah samade ditingkat atas atau bawah. Maknenye, kalau kite bercuti 1 family yang ramai, bleh bukak je pintu connection tu kalau nak ke bilik sebelah...
.
.
.
.
.
My husband tengah buat sport check
.
.
.
.
.

Sedang menikmati udare malam dari balkoni tingkat atas
.
.
.
.
.
Keesokkan harinye baru bleh snap gamba dari luar bilik plak
.
.
.
.
.
Nilah bilik kami
.
.
.
.
.
Sedang menuju ke swimming pool
.
.
.
.
.
Kenape kami memilih Kamalogde...??? Kerane ade playground kt dalam swimming poolnye. Zuhair suke btol kalau dapat swimming kat swimming pool macam ni...
.
.
.
.
.
Macam biaselah, papa Zuhair la yang kene layan bile Zuhair nak swimming...
.
.
.
.
.


Zuhair dah berani main sliding dalam air sorang-sorang...
.
.
.
.
.
Nilah bilik setingkat tu...
.
.
.
.
.

Kamalogde Cafe...makanannye not bad, hage pon tak mahal...
.
.
.
.
.
Yang bestnye Kamalodge ni, ade free wifi dari cafe...siap bleh gune sampai ke dalam bilik...:) tak caye ke...???
Tu haaaa...Zuhair tengok youtube tak gune modem pon...:) Sebelah petang nak kuar jalan-jalan takleh sebab hujan lebat sangat, lepak kat bilik je. Bile hujan dah berenti, terus keluar gi makan kat the famous Doli kuey teow goreng in Taiping...
.
.
.
.
.
Sebelah malam bawak Zuhair jalan-jalan ke Night Safari Taiping plak...
.
.
.
.
.

Zuhair memang suke kalau dapat naik keretapi sebab toys die kat umah pon Thomas n Friends...
.
.
.
.
.




Sebelom betolak balik Kl, posing kat beca depan lobi Kamalodge dulu...
.
.
.
.
.

Babai Kamalodge...babai Taiping...ade rezeki kami datang lagi...(" ,)

No comments:

Post a Comment