Monday, April 4, 2011

Hot Air Balloon 2011

Pade 17 March - 20 March 2011, berlangsungnye fiesta Hot Air Balloon yg ke-3 diadekan di Putrajaya. Saye dan husband pon tak melepaskan peluang untuk bawak Zuhair berjalan-jalan ke sane. Sebelom ni memang teringin nak gi tengok hot air balloon ni, tapi asek tak dapat je sebab husband naik kapal time diorang buat event ni. Kebetulan tahun ni husband ade kat sini, saye pon ajak lah ke sane...Malas plak nak cite panjang-panjang kat entry ni, layan gambo jelah ye...^_^


Mase ni baru dapat parking kete. Dari jauh dah nampak balloon-balloon tu terbang

.

.

.

Tengah melintas jalan pon sempat posing, hihihi . . .
Zuhair dah mule excited ble tengok banyak balloon besar-besar kat depan mate...

.

.

.





Tibe-tibe Zuhair jadi takut bile tengok Clown Balloon tu, terus menyorok belakang mommy die...huhuhu

.

.

.











Kesian kat Zuhair yang keletihan, sampai kotor kasut baru die berjalan atas lopak-lopak air sebab mase tu baru lepas hujan

.

.

.



Bile malam, macam-macam bentuk balloon diorang tayangkan. Kat belakang balloon pokok tu ade balloon Darth Vader.Balloon Doreamon pon ade, tapi tak dapat ambik gamba sebab orang terlalu ramai kat depan balloon Doreamon tu

.

.

.

Siap ade burung dok bertenggek kat ranting pokok tu, cute sangat

.

.

.


Zuhair dah letih berdiri, mintak papa die kendong plak. Dah la papanye sakit pinggang, Zuhair plak semangat nauzubillah...bab ni mommy Zuhair memang takleh nak bantu

.

.

.

Bile papa Zuhair pon dah tak larat nak kendong, ini sahaje yang mommy Zuhair mampu buat iaitu temankan Zuhair dudok kat tepi jalan sambil kipaskan Zuhair yang dah basah sebab berpeluh.kesian anak mommy ni...

.

.

.



Tengah dudok kat tepi jalan, sempat lagi Zuhair mintak Ipad sebab boring.Cepat-cepat mommy nye sumbatkan air bagi Zuhair minum biar tak bebunyi lagi pekataan Ipad tu keluar dari mulut Zuhair...:p

.

.

.










Acare memasang bunge api adelah acare penutup pade malam tu. Pape pon kami sangat enjoy tengok balloon-balloon tersebut walaupon letih berjalan dan berpeluh-peluh akibat orang ramai tak hengat yang same-same tak nak melepaskan peluang menyaksikan hot air balloon tu...

No comments:

Post a Comment