Tuesday, April 5, 2011

Zuhair 5th Birthday

Dalam melayan kerenah dan keligatan Zuhair tiap-tiap ari, dari bulan ke bulan, tahun bersilih ganti...sedar tak sedar Zuhair dah menjangkau usia 5 tahun pade 28/3/2011. Sekejap je anak mommy ni dah besar. Syukur kepada Yang Maha Esa kerana memberi peluang kepade saye dan husband melihat Zuhair membesar dari ari ke ari. Sebenanye persiapan nak celebrate birthday Zuhair ni dibuat dengan tergesa-gesa sbb lagi seminggu menjelang birthday Zuhair baru saye dan husband teringat.Bile teringat je, terus carik sume contact number yang ade untuk tempah birthday cake. Naseb baik ade classmate mase kt uitm dulu buat bizness tempahan cake. Kalau ade yang bekenan dengan birthday cake Zuhair ni, boleh la contact Little Patisserie untuk membuat tempahan. Very high recomended with reasonable price...!!!

.

.

.

Ok, berbalik semule kepade cite pasal birthday Zuhair...Saye dan husband bercadang nak celebrate kat Genius Aulad sebab ramai kawan-kawan Zuhair kat sane boleh celebrate same-same. Lagi pon kami tak bercadang nak buat birthday Zuhair secare besar-besaran, buat makan-makan kat mane-mane sebab mengenangkan lately ni husband saye dah semakin sibuk dengan keje. Takut by the time birthday Zuhair, husband plak takde kat sini. Tak ke haru-biru dibuatnye nanti. Nak dijadikan cite lagi, setelah sume persiapan untuk birthday Zuhair siap dibuat...tibe-tibe Zuhair tak sihat. Zuhair kene cirit-birit sampai kene tahan wad dari 25/3/2011 - 30/3/2011...Setelah kite merancang dengan baik, hanye Allah penentu segalenye. Memang lame giler kami berkampong di hospital Ampang Puteri. Dan yang paling menyedihkan bile birthday Zuhair, kami masih lagi takleh balik. So celebrate birthday kat hospital jelah dulu. Naseb baik tak planning buat birthday Zuhair secare besar-besaran, kalau tak 1 hal nak kene call balik orang-orang yang dah dijemput sebab nak tunde ke tarikh lain. Bile doctor bg tau yang Zuhair dah boleh discharge, tanpe melengahkan mase lagi terus kami pack barang-barang secepat mungkin sebab dah tak sanggop nak dudok lame-lame kat wad. Keesokkan arinye, trus saye call teacher Zuhair dan confirmkan bile nak buat birthday celebration untuk Zuhair. Akhirnye kami bersetuju untuk buat pade 1/4/2011...

Naseb baik sempat carik goodie bag untuk kawan-kawan Zuhair sebelom Zuhair kene tahan wad... . . .
My birthday boy...Luv u so much baby...


Thomas Birthday Cake

.

.

.





Thomas cupcakes untuk kawan-kawan Zuhair

.

.

.

Acara potong cake. By the way, memang takde tiup-tiup lilin sebab HARAM dari segi agame Islam bile meniup lilin ketike sambut birthday.Potong cake takpe... Kepade yang tak tau lagi pasal ni, take note supaye kite same-same tidak terpesong dari landasan agama...:)

.

.

.







Sume kawan-kawan Zuhair excited habes bile tengok cake dan cupcake Thomas tu.

.

.

.







Part ni yang paling saye suke bile tengok kawan-kawan Zuhair sumenye happy bile dapat goodie bag. Comel-comel belake kawan-kawan Zuhair ni...

.

.

.

Baru balik dari school, buat muke penat la kononnye...

.

.

.


Sempat lagi "pau" papa die CD katun kat Wangsa Walk...

.

.

.


Happy Birthday Zuhair...Mommy n Papa sayang Zuhair sangat-sangat...Muahhh

2 comments:

  1. wah... hepi besday zuhair... seronoknya dapat sambut dengan kawan2 kat school... :D

    ReplyDelete