Monday, May 2, 2011

Pusat Sains Negara

Sempena 1 Mei Hari Pekerja, saye pon tak lepaskan peluang untuk same-same orang ramai bawak anak-anak berjalan. Tak dapat jalan jauh-jauh, dekat-dekat pon jadi la...janji dapat happykan Zuhair. Pade mulenye niat di hati nak bawak Zuhair, Haziq dan Irdina ke Petrosains Klcc. Tapi apekan daye, Petrosains tutup plak sebab cuti Hari Pekerja. Kitorang pon terus tuka arah ke Pusat Sains Negara je terus. Best jugak Pusat Sains Negara ni, ade macam-macam info yang kite boleh dapat. Selain dari tu, kite boleh jugak perkenalkan dunie sains kepada anak-anak dari awal. Bak kate pepatah, kalau nak melentur buluh biarlah dari rebungnye...Zuhair, Haziq dan Irdina enjoy sangat mase kat Pusat Sains ni. Mane tak enjoy, siap ade playground besar pulak lagi kat tengah-tengah Pusat Sains tu. Pastu ade plak 2 ekor dinosaur bergerak-gerak kat situ

.

.

.

Ni mase baru sampai, posing dulu kat kolam ikan air tawar. Ikan patin kat situ gemok-gemok, ade yang buncit-buncit perutnye. Kalau buat masak lemak ikan patin kat restoran, ntah berape ribu plak hagenye...huhuhu

.

.

.


Tak tau la ape motif bende yang Zuhair main dengan Haziq ni. Tak sempat nak bace info sebab dok mengejar Zuhair je
.
.
.

Macam kat disco pulak kan...:)
.
.
.

Tu die dinosaurnye...Kalau ni dinosaur btol, sure dah huru-hare tempat ni
.
.
.


Mase kat dalam kete, Irdina kate nak pegang tangan dinosaur. Bile dah tengok depan mate, terus tak jadi nak pegang. Takut la tu
.
.
.





Ni sekor lagi, nampak ganas sikit mukenye

.

.

.

Nak main kat playgroud...Aduuuuusss...

.

.

.





Zuhair tengah ayat mommy die sebab nak main kat playgroud jugak

.

.

.

Garangnye muke...gosok gigi tak nih...!!!?

.

.

.





Rumah cermin, kalau tak tengok btol-betol...boleh terhantuk dahi kat cermin tu sbb ingat sume pintu boleh lalu

.

.

.

Mommy dah confius, Zuhair tolong tunjukkan jalan

.

.

.

Bayang-bayang berwarna

.

.

.

Zuhair suke betol dengan bende ni sebab ade bola getah bergolek-golek kat situ

.

.

.

Uji ketajaman mate anda

.

.

.

Bile tenung lame-lame, nampak macam bergerak-gerak je

.

.

.

Bende ni pon tak tau ape motipnye sebab tak sempat nak tengok dengan lebih dekat

.

.

.




Mase untuk balik...Sebenanye banyak lagi yang ade kat Pusat Sains ni, cume kitorang je yang tak sempat nak explore sume tempat sebab kesuntukan mase. Ade mase nak bawak Zuhair datang sini lagi. Kalau ade sesape nak tau info pasal Pusat Sains Negara, try la bukak kat sini

2 comments:

  1. patut la aku tgk ko tinggi semacam.. kasut ko tinggiiii rupanya..

    ReplyDelete
  2. kekekeke...berangan nak merase jd tinggi,tulah pasalnye...kasut tu nmpk je tebal kt depan, tp kt tumit tak tinggi sgt. so, taklah lenguh kaki bjalan lame2...:)

    ReplyDelete